نداشتن فعالیت بدنی یکی از عواملی است که میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. از سایر عوامل خطر بیماری قلبی میتوان به استعمال سیگار و کاهش کلسترول خوب (HDL) اشاره کرد. نتایج یک مطالعه که در سال ۲۰۱۲ انجام شد نشان داد نداشتن فعالیت بدنی مسئول ۹ درصد موارد مرگ زودهنگام در سراسر جهان است…
حتی فعالیت بدنی اندک میتواند از شدت سکته مغزی بکاهد.
سکته مغزی یکی از علل عمده ناتوانی و مرگ در افراد بزرگسال است. برخی از علائم این بیماری عبارتند از: بروز ناگهانی بیحسی در یک طرف بدن، تغییر ناگهانی در بینایی، بروز ناگهانی و بدون علت سردرد شدید و سرگیجه.
سکته مغزی را به کمک این رژیم غذایی از خود دور کنید.
با توجه به دستوالعمل انجمن قلب آمریکا (AHA) الگوی غذایی سالم که شامل انواع میوهها، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب، ماهی، ماکیان، حبوبات، روغنهای گیاهی مایع و مغزها باشد میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد. همچنین AHA توصیه میکند که مصرف چربی اشباع، چربی ترانس، نمک، گوشت قرمز، شیرینیجات و نوشیدنیهای حاوی قند محدود شود
پیادهروی و پیشگیری از بروز نارسایی قلبی در زنان سالمند
نارسایی قلبی به معنای توقف کامل فعالیت قلب نیست. بلکه در مبتلایان به این بیماری توانایی قلب برای پمپ کردن خون به سراسر بدن کاهش مییابد. این شرایط زمانی رخ میدهد که یا عضله قلب ضعیف شود و یا سفت شده و خاصیت ارتجاعی خود را از دست دهد. برخی از علائم این بیماری عبارتند از: تنگی نفس، خستگی و ضعف، ورم، ضربان قلب نامنظم، افزایش ناگهانی…
آیا میدانید چرا روغن زیتون از بیماری قلبی پیشگیری میکند؟
تحقیقاتی که در گذشته انجام شده نشان میدهد که غذاهای غنی از چربیهای غیراشباع از ابتلا به بیماری قلبی – عروقی (CVD) پیشگیری میکنند. به تازگی در مطالعهای که در مجله Nature Communicationsمنتشر شده مکانیسم این اثر مشخص گردیده است. آپولیپوپروتئین A-IV که ApoA-IV نیز نامیده میشود یکی از پروتئینهای موجود در پلاسمای خون است. میزان این آپولیپوپروتئین….
رژیم غذایی مناسب برای قلب و عروق چه ویژگیهایی دارد؟
امروزه بیماریهای قلبی – عروقی (CVD) یکی از علل عمده مرگ در سراسر جهان به شمار میروند. برخورداری از رژیم غذایی مناسب یکی از عوامل موثر در کاهش خطر ابتلا به CVD است. با این حال، توصیههایی که امروزه به منظور پیشگیری از بروز بیماری قلبی – عروقی میشود بر اساس یافتههایی است که ۲ تا ۳ دهه قبل در کشورهای پردرآمد به دست آمده است.
خواب کم مردان را در معرض ابتلا به بیماری قلبی قرار میدهد
نتایج مطالعاتی که در گذشته در مورد ارتباط بین خواب کم و احتمال ابتلا به بیماری قلبی – عروقی (CVD) انجام شده، متناقض است. در پژوهشی که به تازگی نتایج آن منتشر گردیده مشخص شد که نداشتن خواب کافی خطر بیماری قلبی – عروقی را در مردان افزایش میدهد. برای انجام این مطالعه شرکت کنندگان تحت معاینه فیزیکی قرار گرفته و پرسشنامهای را در مورد وضعیت سلامتی،
کاهش خطر سکته مغزی از جمله فواید شیردهی برای مادران است.
تغذیه با شیر مادر نه تنها برای کودک مفید است، بلکه فوایدی را نیز نصیب مادر میکند. برخی مطالعات نشان دادهاند که شیردهی میتواند میزان سرطان سینه، سرطان تخمدان و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در مادر کاهش دهد. نتایج یک مطالعه جدید نیز برای اولین بار نشان میدهد شیردهی خطر ابتلا به سکته مغزی را در زنان یائسهای که حداقل یکی از فرزندانشان را با شیر خود تغذیه کرده باشند، کاهش میدهد…
فعالیت بدنی و ارتباط آن با بهبود سلامت قلب در سالمندان
امروزه در سراسر جهان بیماری قلبی بسیار شایع است. به طوریکه یکی از علل مهم مرگ و میر به شمار میرود. از مهمترین عوامل بروز بیماریهای قلبی – عروقی میتوان به رژیم غذایی ناسالم، نداشتن فعالیت بدنی کافی و مصرف دخانیات اشاره کرد. فعالیت بدنی عامل شناخته شدهای است که میتواند خطر بروز بیماریهای قلبی – عروقی و مرگ زود هنگام ناشی از آن را کاهش دهد…
میوه و سبزی اثرات منفی نمک را بر روی قلب کاهش میدهند.
نمک که معمولاً برای طعمدار کردن غذاها استفاده میشود حاوی سدیم است. مصرف زیاد سدیم میتواند خطر ابتلا به پرفشاری خون و سایر بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش دهد. طبق گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) میزان مصرف سدیم در طی روز نباید از ۲ گرم (که معادل ۵ گرم یا ۱ قاشق چایخوری نمک است) بیشتر باشد.