تحقیقات جدید منتشر شده در مجله فشارخون نشان میدهد که خوردن غذای تند ممکن است مغز را فریب داده و اشتیاق به نمک را کمتر کند.
تاکنون به خوبی مشخص شده مصرف بیش از حد نمک (سدیم) برای شما مضر است. بر اساس یک مطالعه جدید مصرف مقدار زیاد سدیم میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. همچنین این ماده معدنی خطر ابتلا به نارسایی قلبی را دو برابر میکند.
تأثیر سدیم زیاد بر قلب بسیار خطرناک است، تا حدی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) معتقد است اگر بخواهیم از بیماری مزمن جلوگیری کنیم، باید میزان مصرف آن را ۳۰ درصد کاهش دهیم.
غلظت بالای سدیم در رژیم غذایی میتواند فشارخون را که یکی از عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی و سکته مغزی میباشد، افزایش دهد. انجمن قلبی قلب آمریکا هشدار میدهد که مردم نباید روزانه بیش از ۲۳۰۰ میلیگرم سدیم مصرف کنند. اما آیا محدود کردن آن کار راحتی است؟ نه کاملاً. تمایل به نمک یک روند عصبی پیچیده میباشد، که تنها بخشی از آن شناسایی شده است.
مطالعات قبلی حاکی از آن بود که مقادیر اندک کپسایسین (ماده شیمیایی که بوی تند فلفل ناشی از آن است) سبب افزایش درک مواد غذایی شور میشود. نتایج مطالعهای که به تازگی بر روی ۶۰۶ نفر انجام شده نیز این یافته را تائید میکند.
محققان دریافتهاند طعم تندناشی از غذای تند مناطق مشابهی از مغز را فعال میکند که توسط نمک فعال میشوند. در نتیجه لذت بردن از غذاهای تند میتواند به طور قابل توجهی تمایل فرد به نمک و درنتیجه میزان مصرف نمک روزانه و فشارخون را کاهش دهد.
نکته عملی: استفاده از طعم تند ممکن است مداخله رفتاری امیدبخشی برای کاهش مصرف نمک و کاهش فشارخون باشد.
منبع:
Qiang Li et al. Hypertension 2017.