بررسیهای جدید نشان میدهد که بین پیروی از رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی و به خصوص رژیم غذایی مدیترانهای و کاهش خطر ابتلا به افسردگی ارتباط وجود دارد.
اغلب مردم برخی اوقات غم و اندوه را، به خصوص در هنگام مواجهه با حوادث ناراحت کننده، تجربه میکنند. با این حال، افسردگی فراتر از این شرایط است. افسردگی یک بیماری است که در آن اختلال در خلق و خو پایدار و گاهی اوقات شدید است.
انواع مختلف افسردگی وجود دارد که علائم مشابهی دارند اما هر کدام از الگوی خاصی تبعیت میکنند. یکی از انواع این بیماری “اختلال افسردگی عمده” است. در برخی افراد این بیماری سبب اختلال در زندگی روزمره میشود. با توجه به هزینههای زیادی که این بیماری بر جامعه تحمیل میکند، لازم است تاثیر تغذیه بر روی آن به طور کامل مشخص شود.
نتایج یک مطالعه جدید که با بررسی اطلاعات بیش از ۳۶ هزار بزرگسال به دست آمده نشان میدهد رژیم غذایی مدیترانهای با افسردگی مرتبط است. این رژیم غنی از سبزیجات، میوهها، حبوبات، مغزها، روغن زیتون و همچنین ماهی است. بر اساس این نتایج پیروی از رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی خطر ابتلا به افسردگی را ۳۳ درصد کاهش میدهد. از سوی دیگر، پیروی از رژیم غذایی التهابزا خطر بروز این بیماری را افزایش میدهد. از ویژگیهای این رژیم مصرف زیاد قند، غذاهای فرآوری شده و چربی اشباع است.
به عقیده محققان رژیم غذایی از طریق اثر بر ظاهر و وزن بدن و سایر جنبههای سلامتی میتواند بر خلق و خو موثر باشد.
نکته عملی: کیفیت رژیم غذایی بر سلامت روانی موثر است. مصرف غذاهای گیاهی مانند میوه، سبزی و حبوبات خطر ابتلا به افسردگی را کاهش میدهد. اما اگر مقدار زیادی غذاهای فرآوری شده و یا حاوی قند و چربی اشباع مصرف شود احتمال بروز این بیماری افزایش مییابد.
منبع:
Camille Lassale et al. Molecular Psychiatry 2018.