نتایج مطالعه منتشر شده در مجله American Journal of Hypertension نشان میدهد مصرف بیشتر ماست با کاهش خطر بیماری قلبی – عروقی در میان مردان و زنان مبتلا به پرفشاری خون مرتبط است. در مطالعه مذکور فرضیه محققان این بود که مصرف طولانی مدت ماست میتواند خطر مشکلات قلبی – عروقی را کاهش دهد، زیرا در گذشته نتایج برخی مطالعات نشاندهنده اثرات مثبت محصولات لبنی تخمیر شده بوده است.
پرفشاری خون خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی را افزایش میدهد. پرفشاری خون حدود یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و علت اصلی مشکلات قلبی – عروقی است. تحقیقات گذشته نشان داده مصرف لبنیات به سلامت قلب و عروق کمک کرده و اثرات مثبتی بر مشکلات مرتبط با بیماری قلبی – عروقی مانند پرفشاری خون، دیابت نوع ۲ و مقاومت به انسولین دارد.
در مطالعه اخیر اطلاعات مربوط به ۵۵ هزار زن (۳۰ تا ۵۵ ساله) و ۱۸ هزار مرد (۴۰ تا ۷۵ ساله) بررسی شد. با استفاده از پرسشنامه دریافتهای غذایی معمول افراد طی سال گذشته ارزیابی شد. طی دوره پیگیری شرکتکنندگان وقوع هر مشکلی اعم از سکته مغزی و سکته قلبی را گزارش میکردند.
نتایج نشان داد دریافت بالاتر ماست با کاهش ۳۰ و ۱۹ درصدی خطر ابتلا به سکته قلبی به ترتیب در زنان و مردان مرتبط است. در زنان و مردانی که بیش از ۲ واحد ماست در طی هفته مصرف میکردند، خطر بروز بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی حدود ۲۰ درصد کمتر بود. مصرف بیشتر ماست در کنار پیروی از رژیم غذایی سالم تاثیر بیشتری در کاهش خطر بروز بیماری قلبی – عروقی در زنان و مردان مبتلا به پرفشاری خون داشت.
نکته عملی: مصرف ماست به تنهایی و یا در کنار رژیم غذایی سالم که حاوی مقادیر زیادی میوه، سبزیجات و غلات سبوسدار است، به حفظ سلامت قلب کمک میکند.
منبع:
Justin R Buendia et al. American Journal of Hypertension 2018.