آمارها نشان میدهد که شیوع افسردگی در سراسر جهان رو به افزایش است. بنابراین، نیاز ضروری برای یافتن راهکارهایی که بتوانند با این مشکل مقابله کرده و سلامت روانی را بهبود بخشند، وجود دارد. بسیاری از تحقیقات نشان دادهاند که فعالیت بدنی میتواند به حفظ سلامت روانی کمک کند. نتایج یک پژوهش جدید علیرغم آن که این اثر مفید ورزش را تائید میکند، اما هشدار میدهد که ورزش بیش از حد میتواند اثرات منفی بر سلامت روانی داشته باشد. نتایج این مطالعه در مجله The Lancet Psychiatry منتشر شده است.
در این مطالعه اطلاعات مربوط به ۱/۲ میلیون نفر جمعآوری شد تا مشخص شود فعالیت بدنی چگونه بر سلامت روانی افراد اثر میگذارد و کدام نوع از ورزشها در تقویت خلق و خو موثرتر هستند.
شرکت کنندگان بیان کردند که در هر ماه به طور میانگین ۳/۴ روز وضعیت روحی و روانی مطلوبی نداشتهاند. در کسانی که فعالیت بدنی داشتند نسبت به افرادی که در هیچ نوع فعالیتی شرکت نمیکردند احتمال بروز این مشکل کمتر بود. در افرادی که در گذشته افسردگی در آنها تشخیص داده شده بود نیز فعالیت بدنی اثرات مفیدی داشت. در افرادی که ۳ تا ۵ مرتبه در هفته و هر بار ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش میکردند، سلامت روانی در وضعیت مطلوبتری قرار داشت. کسانی که بیش از ۳ ساعت در روز فعالیت بدنی داشتند وضعیت روانی مطلوبی نداشتند.
نتایج نشان داد که به طور کلی فعالیت بدنی برای سلامت روانی افراد مفید است، به طوریکه حتی انجام کارهای روزمره خانه نیز میتواند مفید باشد. اما ورزشهای تیمی، دوچرخه سواری و فعالیتهای هوازی بیشترین فواید را برای شخص به ارمغان میآورند.
نکته عملی: ورزش اگر ۳ تا ۵ بار در هفته و هر بار به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه انجام شود به بهبود سلامت روانی شما کمک میکند.
منبع:
o Sammi R Chekroud et al. The Lancet Psychiatry 2018.